Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii PDL sancționează politca dusă de Maria Stavrositu Soluția revenirii la normal-demisia Mariei Stavrositu și dizolvarea BPL

ro

23 Jun, 2012 18:26 2436 Marime text

maria_chiru.jpgPotrivit unor surse din partid, 12 membri ai PDL Constanța au formulat o adresă pe care au spus-o atenției Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei PDL Constanţa. Prin adresa respectivă, membrii PDL solicită demiterea președintelului Organizației Municipale a PDL Constanța, Maria Stavrositu și dizolvarea BPL al Organizației Municipale Constanța.

Potrivit aceloraşi surse semnatarii adresei ar fi Boanfă Daniel, Tusa Sorina, Drăghici Cristian, Gavrilă Florin, Obrejan Ionel, Păun Aurelian, Arvinte Gabriel, Alexandrescu Adrian, Sorescu Maria, Sîrcu Alexandru, Zeicu Ilie Valentin, Fîntînă Ionuţ. Ei ar spune că Maria Stavrositu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa a întreprins activităţi contrare deciziilor BPJ şi politicii de promovare a candidaţilor PDL pentru Municipiul Constanţa. Stavorsitu este acuzată și că a refuzat să candideze pe lista de consilieri la Municipiul Constanța, micşorând astfel bazinul electoral şi obstrucționând efortul comun al organizaţiilor de partid cu ocazia alegerilor locale. De asemenea, potrivit adresei, Stavrositu a impus membrilor BPL ce figurau pe listă să se retragă.

Maria Stavrositu a făcut politica unui alt partid

Președinta Organizației Municipale este aspru criticată că l-a susținut drept candidat PDL pe Dinu Gheorghe, un om din afara partidului. „Dna. Maria Stavrositu a făcut intervenţii şi demersuri concrete pentru a impune drept candidat PDL la Primăria Constanţa pe dl. Dinu Gheorghe, persoană ce nu are nicio legătură cu PDL. Acesta era la acel moment un personaj în căutarea unui partid, demers finalizat cu candidatura sa pentru primărie din partea PP-DD", se menționează în adresă. În timpul campaniei electorale membrii PDL Municipiu l-au susținut pe candidatul UNPR și nicidecum pe candidatul PDL-ului. „În datele de 5 şi 6 iunie 2012, Organizaţia Municipală Constanţa a făcut numeroase recomandări telefonice membrilor de partid şi simpatizanţilor să voteze candidatul UNPR la funcţia de primar", se arată în aceeași adresă. Semnatarii petiției susțin că după încheierea alegerilor locale, prin vocea Mariei Stavrositu, Organizaţia Locală a PDL Constanţa aduce acuzaţii grave şi nefondate preşedintelui BPJ, Christian Gigi Chiru care sunt contrare eticii politice, concluzionând că „Maria Stavrositu a fost şi este ostilă tuturor demersurilor şi politicilor stabilite de Organizaţia Judeţeană, până acolo încât se poate aprecia că Organizaţia Municipală Constanţa are o agendă de lucru complet separată de cea a PDL Constanţa".

Aceeași membri PDL declară că acuzele şi conduita Mariei Stavrositu sunt contrazise de rezultatele la alegerile locale din 2012, respectiv un procent de 14% din sufragiile electoratului, spre deosebire de 2008, când rezultatele pentru PDL în Municipiul Constanţa au fost de 10%, cu mențiunea că în 2008 Stavrostiu a fost și ea implicată direct şi activ în campania electorală. Ei mai precizează că Maria Stavrositu a încălcat prevederile art. 32 lit. n şi p din ROT, iar pentru stoparea acestor derapaje şi a practicării unor politici diferite în cadrul aceluiaşi partid, ei solicită președintelui BPJ, Chrisitan Gigi Chiru, demiterea preşedintelui Organizaţiei Municipale Constanţa, Maria Stavrositu şi dizolvarea B.P.L.

În replică, Maria Stavrositu susține că acuzele aduse de colegii săi sunt niște intoxicări. „Ceea ce-mi spuneți nu reprezintă altceva decât niște fumigene aruncate de cineva care a pierdut lamentabil și care nu vrea să deconteze rezultatul dezastruos obținut", a declarat Maria Stavrositu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii