Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii "Academiei infractorilor români", bătuţi şi ameninţaţi cu un Kalaşnikov de liderul grupării Adrian Botez

ro

24 Apr, 2015 21:04 1517 Marime text
Mai mulţi foşti membri ai grupării Academia infractorilor români (AIR) susțin că au fost bătuţi sau ameninţaţi cu un pistol sau o puşcă Kalaşnikov, atunci când nu respectau regulile impuse de liderul grupării, Adrian Botez, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
 
"Nimeni nu putea vorbi neîntrebat ori să pună întrebări", povesteşte un martor, citat de Mediafax.
 
Acesta a mai declarat că Botez, zis "Țâță" l-a lovit pe unul dintre unul din membrii grupării cu pumnii şi cu picioarele, fiind amenințat cu pistolul pentru că și-a accesat contrul de Facebook, deoarece ar fi riscat asftel să fie urmăriți.
 
De asemnea, membrii grupării erau ținuți ca în armată, chiar și înviorarea era făcută în interior.
 
“Nu aveam voie să ieşim din casă, nici măcar în curte, Ţâţă având cheile, iar cei mai vechi fiind de pază noaptea, căci ei dormeau ziua. Pot preciza că am văzut la Adrian  un pistol cu bile despre care am aflat ulterior că era legal deţinut de către soţia sa, dar şi o armă automată, un Kalaşnikov, de culoare argintie (fusese lustruit cu şmirghel), pe care Adrian zis 'Ţâţă' îl folosea pentru intimidarea celor prezenţi şi pentru ameninţări", spune un martor.
 
Potrivit unor surse din cadrul structurii, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, el fiind încarcerat în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare.
 
Cele 14 persoane reţinute şi liderul grupării urmează să fie prezentaţi instanţei su propunere de arestare preventivă, la Tribunalul Bucureşti.
 
Gruparea "Academia Infractorilor Români" au dat spargeri la 28 de magazine de lux din străinătate in ultimii doi ani, membrii grupării operând o singură data pe lună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii