Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Megadosar. A fost depusă plângere la DNA și DIICOT împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului și RNP Romsilva

ro

05 Jul, 2016 23:24 1522 Marime text
Agent Green a anunțat astăzi, pe Facebook, că a făcut astăzi ”plângere la DNA - Direcția Națională Anticorupție si D.I.I.C.O.T  împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România și RNP Romsilva care vizează înființarea ANANP (Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate) într-o formă care va permite continuarea distrugerii parcurilor naționale și naturale”.
 
Plângerea vizează și lipsa de preocupare și de acțiuni concrete reale pentru combaterea exploatărilor forestiere ilegale.
 
”Vom reveni cu informatii imediat ce vom avea un raspuns. Ne asteptam insa ca investigatiile sa fie de durata”, scrie Agent Green.
 
În luna mai, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și pentru modificarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.
 
Tot în acea perioadă, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Viorel Traian Lascu, declara că nou înființata Agenție Națională pentru Arii Naturale Protejate ar putea să-și intre în atribuții în luna octombrie a acestui an, până atunci primul pas, conform legii, fiind ca ministerul să propună o hotărâre de guvern pentru organizarea acestei entități.
 
Deputatul liberal Lucia Varga, unul dintre inițiatorii legii, declara, în aprilie, că actul normativ oferă posibilitatea de a proteja mai bine și de a conserva biodiversitatea din țara noastră. Ea preciza că prin această agenție se creează cadrul legal pentru administrarea unitară a tuturor ariilor naturale protejate și o coordonare a implementării planurilor de management al acestora, în vederea protejării și conservării biodiversității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii