Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul din Oradea, judecat pentru tentativă de omor, „Normal că mi-a fost milă de copii, de aceea i-am cruțat”

ro

03 Sep, 2016 08:50 2141 Marime text
Medicul, Dan Stamatiu, va fi judecat în Ungaria pentru omor, tentativă de omor și utilizarea ilegală a unor arme de foc. Mandatul de arestare, emis pe numele medicului pneumolog, de către autoritățile maghiare din Nyregyhaza, Ungaria, va fi pus în executare de către autoritățile române, informează evz.ro.
 
Curtea de Apel Cluj a judecat, ieri, cererea procurorilor maghiari prin care solicită extrădarea lui Dan Stamatiu. Autoritățile judiciare maghiare îl acuză pe medicul român, care a lucrat în ultimii 28 de ani în Ungaria, la Nyregyhaza, la Spitalul Erzebet, că în data de 31 august, i-a împușcat cu un pistol pe soții Valeria și Marton Leventy. Procurorii unguri spun că la scena de groază au asistat și cei doi băieți gemeni ai soților Leventy.

 „Nu mi-am pregătit fapta. Am mers spre nord și apoi spre vest, cu gândul să ajung acasă și să mor pe pământ românesc. Sunt român adevărat și de 28 de ani stau în Ungaria. Nu am vrut sub nicio formă să mă îngroape acolo. Intenția mea a fost să ajung acasă și să mă sinucid, dar polițiștii au fost mai rapizi. Mai aveam de rezolvat două chestiuni și mi-am scris și scrisoare de adio”, a spus medicul Stamatiu, în fața judecătorului român.

Medicul a fost întrebat cum a putut comite o crimă în fața a doi copii și dacă nu i-a fost milă de aceștia. Răspunsul lui a fost: „Normal că m-am gândit și mi-a fost milă de ei, de aceea i-am cruțat”, mai spune sursa menționată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii