Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii şi inspectorii sanitari recomandă moderație la masa de Paște

ro

16 Apr, 2017 08:08 2808 Marime text


Direcţia de Sănătate Publică Constanţa recomandă populaţiei ca în perioada celebrării Sfintei Sărbători de Paşte, să evite excesele alimentare, în special în ceea ce priveşte consumul de ouă şi alcool. Abuzul de ouă şi grăsimi de origine animală este contraindicat vârstnicilor şi persoanelor cu probleme cardiovasculare. Celor care au urmat Postul Paştelui le recomandăm reluarea progresivă a alimentaţiei de origine animală. Consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile.

Direcţia de Sănătate Publică reaminteşte cetăţenilor importanţa procurării cărnii şi a ouălelor doar din surse autorizate sanitar, pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire prin toxiinfecţii alimentare.
Persoanele cu afecţiuni cronice cunoscute vor păstra legătura cu medicii curanţi pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.

În perioada Sărbătorilor Pascale, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de centrele de primiri urgenţe ale unităţilor sanitare cu paturi din raza administrativ-teritoraială a judeţului nostru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii