Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medici specialiști în acupunctură din China, la Tulcea (galerie foto)

ro

08 Sep, 2016 15:04 2898 Marime text
Dr.  Jiang Yawen și dr. Ji Lingling, medici specialiști în acupunctură, din cadrul Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou,  au fost primite, astăzi, în cadru oficial de președintele Horia Teodorescu, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea.

 „Luna aceasta, în data de 20 septembrie , se împlinesc 21 de ani de la semnarea Acordului de Înfrățire dintre județul Tulcea și municipalitatea din Suzhou, o perioadă îndelungată și fructuoasă, în care ne-am descoperit reciproc cultura și interesele comune. Activitatea dumneavoastră la Tulcea, pe parcursul lunii septembrie, va avea, din acest motiv, o dublă semnificație : va promova metode de tratament non-invazive , unice în lume și cu rezultate spectaculoase, dar va reprezenta și o consfințire a prevederilor Acordului de Înfrățire semnat în anul 1995.
Școala de medicină Wu este recunoscută la nivel mondial iar în anul 2012 i-am deschis calea spre România prin semnarea unui protocol, care a fost urmat de 2 misiuni medicale, una de formare la Suzhou, pentru reprezentanții Centrului C&T și o altă misiune umanitară , la Tulcea ,desfășurată de medici chinezi.
Vreau să vă mulțumesc pentru că ați fost de acord să faceți o lungă călătorie, departe de familie și cei dragi, pentru a vă face datoria de medici , contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor Tulcei.
Mulțumirile și recunoștința noastră se îndreaptă și către dr. Emilia Stamate, inițiatorul și susținătorul financiar al acestei misiuni. Dumneavoastră sunteți principalul promotor al medicinii tradiționale chineze la Tulcea și omul datorită căruia în anul 2013 peste  200 de oameni au găsit o soluție terapeutică în școala Wu ” a declarat Horia Teodorescu

La întâlnire au participat, de asemenea, Excelența sa dl. Liang Caide – consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanța, vicepreședinții Dumitru Mergeani și George Luchici, prefectul Marin Bădiță, viceprimarul Andaluzia Luca, dr. Roxana Bibic (director medical SJUT Tulcea),  Eugenia Vasile (președintele Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea ), dr. Emilia Stamate și dr.Zenobie Stoianovschi (Centrul Medical C&T).

Cele două cadre medicale din Suzhou desfășoară în luna septembrie o  misiune de asistență în medicină tradițională chineză la Centrul C&T din Tulcea.

Acțiunea se circumscrie Protocolului pentru consolidarea cooperării existente între Spitalul de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou și Centrul Medical C&T din Tulcea, semnat la Tulcea,  în data de 6 iulie,  de către  Dr. Emilia Stamate, managerul Centrului C&T și dr. Wang Hongzhi, director adjunct al Spitalului de Medicină Tradiţională Chineză din Suzhou.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii