Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamente contrafăcute pentru cancer, distribuite în Europa

ro

02 May, 2014 18:29 3888 Marime text
Firme din Romania, implicate în scandalul medicamentelor contrafăcute pentru tratarea cancerului. Anchetatorii italieni au descoperit o rețea mafiotă cu ramificații la nivel european. Din fericire, medicamentele nu au ajuns și în România, dar au fost descoperite în Marea Britanie, Germania şi Finlanda.

Medicamentele erau furate din spitale sau din camioanele care le distribuiau în Italia. Erau apoi transferate unei firme italiene de vânzare autorizate, care primea comenzi de la vânzători falşi din Ungaria,  Letonia şi România. Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului confirmă că firme din tara noastra erau implicate în rețea, însă dă asigurări că medicamentele nu au ajuns la bolnavi.

„Din păcate, există și la noi o parte a rețelei în zona de vest, în Arad e o zonă care s-a ocupat doar de facturare, deci medicamentele în sine nu au ajuns pe teritoriul României. A existat o companie care în momentul de față e investigată de poliție pentru că nu are niciun fel de autorizație de distribuție”, a declarat președintele ANM, Marius Savu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii