Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamente contrafăcute în România. Iată ce spun anchetatorii

ro

15 Jun, 2016 17:37 2008 Marime text
7.000 de cutii cu medicamente și produse anabolizante contrafăcute, cu o valoare de piață estimată la 250.000 de euro, au fost ridicate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, în urma a patru percheziții domiciliare efectuate ieri, la persoane bănuite de comerţ on-line cu medicamente contrafăcute și evaziune fiscală.

Amintim că, ieri, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat patru percheziții la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 7.000 de cutii cu capsule, tablete, fiole și soluții injectabile, reprezentând medicamente și produse anabolizante contrafăcute, cu o valoare de piață estimată  la 250.000 de euro.

Totodată, au fost ridicate sume de bani în numerar în lei, euro și dolari, în valoare totală de 300.000 de euro, în echivalent.

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat măsura sechestrului asigurător a 291.000 de euro, aflați într-un cont bancar al unuia dintre cei în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2016, persoanele bănuite ar fi înființat 10 site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din străinătate (Spania, Italia, Belgia, Germania și Anglia) o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni și altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului.

Produsele originale de acest tip se comercializează numai prin unităţi farmaceutice, nu prin intermediul site-urilor on-line.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

La acțiune au participat și specialişti criminaliști, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii