Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mediafax Firma de la care ar fi provenit mita luată de Cristinel Bîgiu este din Călăraşi

ro

07 Dec, 2014 19:43 1791 Marime text
Firma căreia Consiliul Judeţean (CJ) Buzău i-a atribuit contractele pentru proiectele legate de strategia judeţului şi de la care ar proveni banii primiţi drept mită de Cristinel Bîgiu este din Călăraşi, iar în dosar ar fi implicat un fost consilier judeţean, afirmă surse din administraţia judeţeană, citate de Mediafax.
 
Conform surselor citate, directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, Dragoş Cojocea, ar fi fost cel desemnat de Cristinel Bîgiu să se ocupe de întocmirea proiectelor privind strategia de dezvoltare a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi să găsească firme care să semneze aceste proiecte.
 
Aceleaşi surse spun că firma căreia i-ar fi fost atribuite de CJ prin achiziţie directă contractele pentru aceste proiecte ar fi din localitatea Modelu din judeţul Călăraşi, informaţie confirmată şi de secretarul CJ Buzău, Laurenţiu Gavrilă.
 
Potrivit surselor citate, în dosar ar fi implicată şi Gabriela Bădică, fost consilier judeţean PSD din Călăraşi, în prezent director executiv al Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Călăraşi.
 
 
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituţiei să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.
 
Procurorii DNA au descins, cu o zi în urmă, şi la sediul Consiliului Judeţean Buzău, iar la finalul percheziţiilor, care au durat aproximativ opt ore, anchetatorii au ridicat mai mulţi saci şi cutii cu documente.
 
"Am aflat şi noi ce s-a întâmplat, am fost solicitat să mă prezint la sediul instituţiei împreună cu colegii mei şi am participat la percheziţia efectuată în sediul Consiliului. Au luat documente, dar deocamdată nu pot spune despre ce documente este vorba. Am asistat la desfăşurarea percheziţiilor, dar am fost rugaţi să nu discutăm despre ce documente s-au luat. Este o anchetă în curs de desfăşurare”, declara, la finalul percheziţiilor, secretarul Consiliului Judeţean Buzău, Laurenţiu Gavrilă.
 
El a explicat, totodată, că de strategia de dezvoltare a judeţului, la care se referă procurorii DNA, s-a ocupat Direcţia de Dezvoltare Regională, condusă de Dragoş Cojocea, care este finul de cununie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Victor Mocanu.
 
”De strategia de dezvoltare s-a ocupat Direcţia de Dezvoltare Regională, condusă de directorul Dragoş Cojocea. El nu a fost aici azi. Nu e în concediu, e la serviciu, dar azi nu a fost aici. Au fost ridicate toate documentele care ar fi trebuit să fie ridicate. Este vorba despre strategia pe care trebuie sa o adoptăm în perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea judeţului, în baza căreia se pot accesa fonduri europene”, adăuga Gavrilă. Marian-Cristinel Bîgiu, în vârstă de 47 de ani, se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, fiind ales pe listele USL.
 
Cristinel Bîgiu a fost membru PNL timp de 17 ani, începând cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Buzău, preşedinte al filialei judeţene a partidului, vicepreşedinte la nivel naţional, ultima funcţie în PNL, înainte de a trece la PSD, fiind cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.
 
În 18 septembrie, Bîgiu a anunţat că s-a înscris în PSD, în baza OUG 55, alături de 18 primari liberali din judeţ şi de alţi şase edili de la PDL, susţinând că a luat această decizie pentru binele judeţului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii