Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mediafax CAB dispune ca Nicușor Constantinescu să fie dat în urmărire internaţională

ro

29 Aug, 2014 17:41 1810 Marime text
Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a admis, vineri, o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, după mai multe amânări de pronunţare, desfiinţarea unei decizii a Tribunalului Bucureşti prin care această instanţă a respins solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de emitere a unui mandat de arestare şi dare în urmărire internaţională a lui Nicuşor Cosntantinescu.Procurorii anticorupţie au făcut o contestaţie în anulare în acest caz, după ce un alt judecător al CAB a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti.

Astfel, instanţa CAB a admis, vineri, calea extraordinară de atac făcută de procurorii DNA şi a desfiinţat decizia Tribunalului.
Prin această decizie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Tribunalul să emită mandatul de arestare pe numele lui Constantinescu şi totodată să îl dea pe acesta în urmărire internaţională.

Decizia de vineri a Curţii poate fi contestată cu apel de apărătorii lui Nicușor Constantinescu. Unul dintre avocaţii lui Constantinescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va introduce chiar vineri contestaţia, la instanţa supremă.

În 7 august, tot CAB a decis, definitiv, arestarea preventivă a lui Constantinescu. Întrucât acesta se află de mai multe luni în SUA, unde s-a operat, a fost necesară demararea procedurii de extrădare.

Tribunalul Bucureşti dispusese, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că Nicuşor Constantinescu a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare. În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi în România.

După emiterea mandatului de arestare preventivă, Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. El a cerut în instanţă anularea deciziei de arestare preventivă luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, aceasta cerere urmând să se judece pe 12 septembrie la Tribunalul Bucureşti.

Sursa text: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii