Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, cu retrocedarile, la Curtea de Apel Bucuresti

ro

28 Apr, 2010 12:40 1163 Marime text
Radu Mazăre este aşteptat, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde urmează să se reia procesul în care este judecat pentru retrocedările în baza Legii 10/2001, prin care, spun procurorii, ar fi responsabil de crearea unui prejudiciu de circa 114 milioane de euro, alături de alte persoane din conducerea administraţiei publice locale.

Dosarul s-a întors recent de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-au judecat recursurile acuzaţilor formulate împotriva respingerii excepţiilor de neconstituţionalitate pe care le promovaseră. Amintim că excepţiile respective vizau legala sesizare a instanţei, privind dispoziţiile legii 78/2000 - care incriminează faptele de corupţie -, fiind vorba despre organizarea şi funcţionarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv modul în care sunt expuse faptele de corupţie în legea respectivă. Infracţiunile pentru care primarul este judecat de Curtea de Apel Bucureşti sunt, potrivit DNA, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Dosarul se judecă , de la ora 11.00, în complet separat, la Secţia a II-a penală şi pentru cauze cu minori şi familie a Curţii de Apel Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii