Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 Mazăre a plecat din țară. Dosarul său de la Tribunalul Constanța, redeschis azi

ro

27 Sep, 2016 12:05 4744 Marime text
Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, va redeschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. La termenul de azi este prezentă Sorina Gina Hortolomei Moscu. Radu Mazăre lipsește la aceste termen. Este plecat din țară.
 
Radu Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, la începutul lunii aprilie 2015. Conform rechizitoriului, fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.

UPDATE 4, ora 12:45
Instanța a dispus audierea martorilor de la urmărirea penală. Magistrații se vor pronunța pe 18 octombrie pentru cererile rămase.
 
Pe 14 octombrie va avea loc un nou termen, în care vor fi audiați Niculae Nejloveanu, fostul ministru al Mediului, Nicoale Nemirschi și Marcela Mariana Frigioiu, fost director al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa.

UPDATE 3, ora 12.42
DNA nu se opune efectuării expertizei topocadastrale, dar respinge efectuarea expertizei de evaluare.
 
DNA nu se opune audirerii lui Greavu Sorin și Ramonei Dospinescu.

UPDATE 2, ora 12.36
DNA se opune ca martorii să fie audiați în faza de urmărire penale. De asemenea, DNA respinge audierea notarului public, a secretarului Marcela Enache. DNA se mai opune ca cei din comisiile primăriei să fie audiați.

UPDATE 1, ora 12.26
Apărătorii inculpaţilor cer reaudierea martorilor care au fost audiaţi în faza urmăririi penale, audierea Marcelei Enache, Marcelei Frigioiu, Constantin Sorin Greavu, Irina Panzariu. Au mai cerut audierea experţilor care au făcut experizele în acest dosar, dar şi efectuarea de noi expertize topo, tehnică de evaluare şi geotehnică.

S-a mai cerut celor care au făcut parte din comisiile din Primăriei Constanța care au negociat preţurile terenurilor Castel şi Cazino Sud. Tot aici, s-a mai cerut audierea lui Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion şi Chircă Nora Alina, judecaţi alături de Mazăre în dosarul Retrocedărilor din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii