Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Prefectul emite ordinul de încetare a mandatului Mazăre a demisionat din funcţia de primar al Constanţei (document)

ro

22 May, 2015 14:55 8105 Marime text

Potrivit unor surse, Radu Mazăre a demisionat din funcția de primar.

Marcela Enache, secretarul Consiliului Local Municipal Constanţa, a confirmat informaţia şi a menţionat că în scurt timp administraţia publică locală va da publicităţii un comunicat de presă pentru acest subiect.

UPDATE 16.47.

În viitorul foarte apropiat, Consiliul Local Municipal Constanţa se va reuni într-o şedinţă în contextul căreia va lua act de demisia din funcţia de primar a lui Radu Mazăre. Ulterior, secretarul CLM Constanţa, Marcela Enache, va întocmi un referat pe care îl va înainta prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, moment în care reprezentantul Guvernului în teritoriu va emite ordinul de încetare a mandatului de primar pentru Mazăre.

UPDATE 3. 15.51.

Demisia lui Radu Mazăre din funcţia de primar al municipiului Constanţa este urmată, aşa cum era de aşteptat, de o serie de comentarii. Robert Boroianu, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa şi aspirand la mandatul de primar a declarat, pentru ZIUA de Constanţa: "Mi se pare un gest de normalitate, pe care trebuia să-l facă de foarte mult timp".

Mihai Petre, fost consilier judeţean PDL, actual lider al M10 Constanţa, susţine că "dacă ar fi vrut cu adevărat binele municipiului Constanţa, Radu Mazăre ar fi trebuit să demisioneze din funcţie în urmă cu opt ani sau ar fi trebuit măcar să nu mai candideze". "Pentru Constanţa este destul de târziu, dar există totuşi speraţă".

Consilierul local PNL Ana Marcu a declarat, pe acest subiect, pentru ZIUA de Constanţa: "Demisia lui Radu Mazăre din funcţia de primar era previzibilă şi nu o comentez. Dar, sfârşitul unui mandat politic şi a carierei politice a lui Mazăre este un alt subiect şi presupune o analiză atentă din partea întregii clase politice".

Deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL Constanţa, a menţionat: "Demisia lui Mazăre este firească. De altfel, el a şi anunţat la un moment dat că în curând va renunţa şi la funcţia de primar. După problemele sale cu Justiţia, după episoadele de la DNA era firesc. Asta şi pentru că arunca o umbră foarte urâtă asupra instituţiei, Primăria municipiului Constanţa".

Vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa a declarat pentru ZIUa de Constanţa că nu poate comenta în niciun fel decizia lui Radu Mazăre. „Nu am nicio părere legată de demisia primarului, nu am discutat cu dânsul de foarte mult timp; a fost opţiunea sa. O demisie este o demisie şi nu poate fi comentată, trebuie luată ca atare. De altfel atunci când a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid a spus că va demisiona şi din funcţia de primar al muncipiului Constanţa până la vară, văd ca asta a făcut“, a delcarat pentru ZIUA de Constanţa vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir.

Iustin Fabian Roman, consilier local în Consiliul Local Municipal Constanţa şi, de asemenea, aspirant la mandatul de primar al Constanţei a declarat că, din punctul său de vedere, "demisia lui Radu Mazăre este cel mai frumos cadou făcut cetăţenilor Constanţei şi acestui oraş, la doar o zi după ziua Constanţei".

Citeşte mai mult:

UPDATE 2. 15.10
Redăm în cele ce urmează conţinutul integral al demisiei depus de social-democratul Radu Mazăre, aşa cum a fost aceasta dată publicităţii. De asemenea, în documentul ataşat puteţi vitzualiza documentul olograf:
 
Către Consiliul Local al Municipiului Constanţa
Primăria municipiul Constanţa
 
Demisia
 
Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.
Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.
Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa.
Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.
Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică.

Radu Ştefan Mazăre
UPDATE 1, ora 15.04 - Comunicatul oficial al Primăriei Municipiului Constanţa

„Astăzi, 22 mai, domnul Radu Ștefan Mazăre și-a dat demisia din funcția de primar al municipiului Constanța.

Demisia a fost  înaintată Consiliului Local și primăriei municipiului Constanța și adusă la cunoștința prefectului județului Constanța, domnul Constantin Ion“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 24 May, 2015 09:44 Opriti distrugerea parcului Tabacariei si a spatiilor verzi ramase intre blocuri !!!!!!
  • constantean 22 May, 2015 20:13 sa fie ales Vrabie de la Pestyera, sa vedeti ce a facut acolo fara prea multe fonduri, mergeti la Pestera sa vedeti. Vrabie primar al Constantei.
  • om 22 May, 2015 17:28 Multumim. In sfarsit putem sa multumim ptr un lucru facut de mazare ptr constanteni. E bine poate de acum investitori vor vedea un oras in care pot veni sa creeze locuri de munca nu numai de distractie ,constanteni au nevoie de locuri de munca platite nu cu salariu minim ptr a fi dependenti de mila statului.poate acum pretul la gigacalorie va scadea poate taxa pe gunoi va reveni la normal poate taxele si impozitele se vor investi in constanta nu in mamaia. Si cate nar mai fi de facut sa dea domnu sa avem din ce alege ca nu prea se arata nimeni demn de o asfel de functie.