Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Max, câinele erou și-a părăsit camarazii

ro

09 Sep, 2015 21:07 1466 Marime text
 
Tristețe în cadrul Armatei Române. Max, câinele antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operațiuni, a pierdut lupta cu viața.
 
În urma diagnosticării cu o boală gravă, Max a fost luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena, care a anunțat moartea lui pe pagina de socializare.
 
„Max s-a stins... demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit... Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna... (...) Pentru prima dată, simt grozăvia despărțirii definitive de dragul nostru Max, care, încet și discret își ia rămas bun de la noi”, scrie Sorina Hanea pe pagina personală de Facebook.
 
Patrupedul era considerat câinele erou al Armatei Române, el a salvat vieți în două misiuni executate în Afganistan, avea șase ani.
 
Max a fost diagnosticat în anul 2013 cu dirofilarioză (viermi la inimă).
El a necesitat un tratament scump și de lungă durată.
 
Sorina Hanea este militantă pentru drepturile animalelor și protecția mediului, care s-a ocupat de îngrijirea și tratamentul lui.
 
Max, câinele erou, a efectuat două misiuni în Afganistan, în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” și a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”. El a fost dresat și antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roșioara.


Sursa foto: dcnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii