Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maternitatea din Constanţa, în centrul unui scandal. Doi bebeluşi au murit

ro

04 Dec, 2011 08:16 1629 Marime text

bebelus.jpgDouă decese inexplicabile s-au înregistrat, potrivit ProTV, la maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa şi au îndurerat două familii, care abia aşteptau să-şi ia bebeluşii acasă.

Sâmbătă, la prânz, parcă s-a deschis un culoar al morţii şi zece minute mai târziu, doi bebeluşi născuţi prematur nu mai suflau. Părinţii sunt convinşi că cei mici n-au fost supravegheaţi şi vor să facă plângeri la Poliţie împotriva personalului medical. Cei din conducerea spitalului spun, însă, că nu pot face minuni când pacienţii sunt atât de fragili.

Vestea morţii celor doi bebeluşi, un băieţel şi o fetiţă, i-a şocat pe părinţii lor. Bieţii oameni sperau să-i poată lua în curând acasă, pentru că cei mici câştigaseră în greutate şi păreau să fie tot mai zdraveni. Amândoi erau internaţi în secţia de prematuri, la numai câţiva metri unul faţă de celălalt. O zonă neglijată sâmbătă de personalul medical, după cum spun părinţii copiilor.

"Nu ne spune nimeni de ce au decedat", spune Costel Cânepă, tatăl fetiţei.

Oamenilor li se pare suspect faptul că aceşti copii, unul născut acum o săptămâna şi altul acum trei săptămâni, s-au stins deodată, la interval de doar câteva minute. Tot ce li s-a spus în spital le-a alimentat temerea că cei mici nu erau supravegheaţi. Cu numai o zi înainte de deces, una dintre mame şi-a găsit copilul sângerând.

"Este neglijenţă în serviciu, nu se poate ca un incubator să fie nesupravegheat, să vină mama să găsească copilul cu sânge la gură, e strigător la cer", este de părere Ion George Tiberiu, naşul băieţelului.

Nici în privinţa momentelor fatale, părinţii nu au primit prea multe explicaţii. Totuşi conducerea spitalului neagă că ar fi fost vorba de o defecţiune tehnică, mai ales că secţia respectivă are generatoare de rezervă. Oricum, e neclar la nivelul conducerii chiar şi câţi copii au murit acolo.

Conducerea spitalului judeţean susţine că va audia luni toate cadrele medicale care s-au ocupat de cei doi bebeluşi. Oricum, şefii unităţii medicale spun că şansele de supravieţuire sunt foarte mici atunci când vine vorba despre un bebeluş născut prematur, aşa că sunt aproape siguri că nu a existat nici o culpă medicală. Cel puţin în privinţa unuia dintre bebeluşi, mai exact a băieţelului care, susţine directorul medical al spitalului judeţean, nu s-a născut la Constanţa, ci la Tulcea, de unde a fost transferat cu probleme grave.

Colegiul Medicilor va fi cel care va ancheta mai departe acest caz, dar abia după ce părinţii vor depune plângere.

Vezi aici filmul http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/e-strigator-la-cer-maternitatea-din-constanta-in-centrul-unui-scandal-doi-bebelusi-au-murit.html?utm_medium=email&utm_campaign=general&utm_source=nl-stirileprotv-337-11&utm_nooverride=1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii