Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri propuse de Patronatul Național Român pentru ieșirea din criză

ro

10 May, 2015 15:12 1033 Marime text
 
Patronatul Național Român propune câteva măsuri pentru ieșirea din criza economică, afirmând că este important ca sindicatele și patronatele să participe la elaborarea actelor normative, transmite Infostar.
 
“Mediul economic din întreaga Europă este în continuă schimbare. Această schimbare trebuie să-i mobilizeze pe partenerii sociali și pe toți factorii de răspundere din România ca împreună să putem lua cele mai inspirate măsuri și în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura în viitorul foarte apropiat dezvoltarea durabilă a țării.
În toată Europa s-a ajuns la concluzia că singura măsură pentru ieșirea din criză pentru moment o reprezintă dezvoltarea unui dialog economic și social participativ, real și eficient, adică beneficiarii, respectiv patronatele și sindicatele să participe la elaborarea actelor normative nu numai să fie consultați periodic. În acest sens solicităm elaborarea în cel mai scurt timp a unor inițiative legislative sau hotărâri de guvern care să cuprindă acte normative strict necesare funcționării eficiente a dialogului social, în contextul european actual, cu acordul patronatelor și sindicatelor reprezentantive din România”, se arată într-un comunicat al Patronatului Național Român, remis după întrunirea de la Buzău.
 
Patronatul Național Român este o organizație patronală cu reprezentativitate națională care cuprinde firme din toate județele țării și care totalizează un număr de 246.000 de salariați. Filiala judeţeană Constanţa, care număra în prezent 3.000 de membri, a fost reprezentată la întrunirea de la Buzău de secretarul general al filialei, Costică Cojoc.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii