Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturia unui salvator despre tragedia de la Colectiv

ro

02 Nov, 2015 23:55 1074 Marime text
Florin Burlac, un salvator de pe una dintre ambulanțele ajunse vineri la locul incendiului de la clubul Colectiv, a vorbit despre răniţi.
 
„Au fost mulți. Mulți răniți. Fiind în a doua ambulanță și plecând destul de târziu, au trecut mulți, mulți pacienți. Cred că peste 20 au fost", a declarat bărbatul, la  B1 TV, întrebat fiind câte vieți i-au trecut vineri seara prin mâini.
 
O dată ajuns la fața locului, imaginea „era, parcă, desprinsă din filmele de groază și nu puteam să ne dăm seama dacă victimele erau bărbați sau femei. Atât de grave erau rănile. Am avut o pacientă, una dintre cele din ambulanță. Atât de arsă era încât mi-am dat seama că e fată după câteva minute bune, atunci când i-am văzut încălțămintea. A fost ceva de nedescris. Fata era conștientă. Am descălțat-o și îmi spunea «nu mă descălța, că nu sunt arsă». Îi spuneam că încerc să o ajut. Mulți ne întrebau cum sunt, cum arată, dacă se mai fac bine, unii voiau să sune acasă, să sune familie. Era o imagine de coșmar", povestește Burlac.
 
„Răniții ne erau aduși la ambulanță de prieteni, cei care erau acolo. Nu am avut timp să cobor din ambulanță. Erau aduși de alții mai puțin răniți. Încercau să se ajute între ei. Veneau la ambulanță câte doi-trei deodată. Nu poți decât să îi ajuți pe rând. Am făcut pe rând și cât am putut. Suntem formați pentru așa ceva, pentru asta suntem pregătiți. La un asemenea incident trebuie să îți păstrezi sângele rece și să își faci datoria", a explicat acesta.
 
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii