Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărţişoare pentru seniorii cu venituri mici ai oraşului Cernavodă

ro

02 Mar, 2015 16:08 1411 Marime text
Primăvara i-a întâmpinat cu mărţişoare şi surprize pe vârstnicii cu venituri mici din Cernavodă. Peste o mie de persoane, sunt aşteptate în această perioadă, până la data de 15 martie, de tichete sociale în valoare de 50 de lei, oferite din partea Primăriei Cernavodă şi a Consiliului Local. Conform HCL 13/2014, categoriile sociale care pot beneficia de aceste ajutoare sunt: persoanele pensionate la limită de vârstă cu venituri de cel mult 700 de lei pe lună, persoanele cu vârste de minim 60 de ani care deţin pensii de urmaş, persoanele cu vârste de minim 60 de ani pensionate anticipat, persoanele cu vârste de minim 60 de ani asistate social şi persoanele vârstnice peste 60 de ani care nu realizează venituri.

În acest an, numărul de beneficiari ai acestor ajutoare este de 1080, dintre care 1025 sunt pensionari, iar 55 sunt persoane vârstnice asistate social şi vârstnici fără venituri.



Acţiunea face parte din cadrul proiectului social “Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru”. Odată cu sosirea primăverii, acordarea tichetelor se va desfăşura pe parcursul a două zile 2 martie şi 3 martie, orele 09:00-15:00, într-un cadru festiv, la sediul Casei de Cultură Cernavodă. Sutele de seniori au fost întâmpinaţi azi de către edilul oraşului Gheorghe Hânsă, care le-a urat celor prezenţi o primăvară frumoasă, şi i-a invitat pe artiştii locali să le ofere acestora un spectacol surpriză, înainte de ridicarea ajutoarelor. Momentele artistice se vor repeta şi mâine dimineaţă, pentru cea de a doua tranşă de vârstnici care vor veni la sediul Casei de Cultură pentru a intra în posesia bonurilor valorice.

Tichetele sociale au valoare de 50 de lei şi înlocuiesc pachetele alimentare care s-au acordat până în anul 2013. Acestea reprezintă un sprijin material de care beneficiarii se pot bucura de şase ori pe an, cu ocazia sărbătorilor: Lăsata de sec, Paşti, Sf. Petru şi Pavel, Şf. Maria, Ziua Internaţională a pesoanelor vârstnice şi Crăciun. Bonurile valorice le pot oferi posibilitatea beneficiarilor să achiziţioneze alimente, medicamente şi produse igienico-sanitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii