Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Marşul tăcerii la Paris” Mii de oameni participă la un marş de solidaritate în oraşele din Franţa. Printre aceştia, şi o româncă (galerie foto)

ro

07 Jan, 2015 21:41 1960 Marime text
Mii de oameni participă, în mai multe oraşe din Franţa, la marşuri organizate în semn de solidaritate cu victimele redacţiei Charlie Hebdo, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP, conform Mediafax.

În Piaţa Republicii din Paris 5.000 s-au adunat peste 5.000 de oameni pe pancardele cărora  se putea citi "Eu sunt Charlie" şi "Charb a murit liber".
Marşul a fost organizat la apelul formaţiunilor politice de stânga (Partidul Socialist, Partidul Radical de Stânga, Partidul Comunist, Partidul Stângii, Europa Ecologică a Verzilor).

"Marşul tăcerii este o reacţie la atacul terorist comis la redacţia Charlie Hebdo. Este o iniţiativă a partidelor republicane", a declarat Jean-Christophe Cambadélis, liderul Partidului Socialist, mai relatează Mediafax.

Printre oamenii care îşi exprimă durerea faţă de moartea celor 12 persoane se află şi o româncă. Este vorba despre Iulia Badea Guéritée, o franțuzoaică de origine română. Pe pagina sa de Facebook, Iulia a postat mesajul: „L`amour est plus fort que la haine” (n.r. Iubirea este mai puternică decât ura).

De asemenea, în sprijinul acestei manifestări, a fost organizat şi un eveniment special, pentru care a fost creată o pagină de Facebook. Oamenii din întreaga lume sunt îndemnaţi să participe la acest "Marş al Tăcerii".

Amintim că 12 persoane au murit astăzi într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
La marșul din Paris se află și o franțuzoaică de origine română, Iulia Badea Guéritée, motivată de motto-ul „L`amour est plus fort que la haine” (Iubirea este mai puternică decât ura – n.r.) - See more at: http://www.replicaonline.ro/exclusiv-romanca-la-marsul-tacerii-din-paris-mii-de-oameni-in-place-de-la-republique-in-tacere-si-furie-204291/#sthash.NplvF6NT.dpufAmintim că 12 persoane au murit astăzi într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Sursa foto: Iulia Badea Guéritée Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii