Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Plenul nu poate lua act de demisie Marko Attila a demisionat din Parlament

ro

01 Apr, 2015 15:56 2225 Marime text
Deputatul UDMR Marko Attila şi-a dat demisia, notează gandul.info, citând surse parlamentare.
 
Marko Attila se află în prezent la Budapesta. Pe numele său, DNA a transmis două cereri de arestare, după votul primeia deputatul maghiar plecând din ţară. Deputatul este cercetat în acelaşi dosar în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost arestat, iar deputatul Theodor Nicolescu a fost reţinut.

Procurorii au suspiciuni că, în 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75 de milioane de euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire.

Deputatul Marko Attila nu mai beneficiază de imunitatea parlamentară începând din 3 decembrie 2014, atunci când colegii săi au încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR, în dosarul de corupţie al fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica, privind despăgubirea de la ANRP pentru un teren supraevaluat.

UPDATE, ora 17.20

Plenul nu poate lua act deocamdată de demisie pentru că această a fost trimisă în copie şi nu în original, potrivit unor surse parlamentare citate de Hotnews.ro.

Plenul trebuia să dezbată şi să voteze miercuri cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Marko Attila.
Astfel, plenul Camerei a decis, tot miercuri, amânarea cu o săptămână a citirii demisiei deputatului UDMR Marko Attila Gabor, până când va ajunge cererea de demisie în original.

Sursa foto: qmagazine.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii