Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mark Zuckerberg vrea ca până în 2030 Facebook să aibă 5 miliarde de utilizatori

ro

05 Feb, 2016 21:22 1801 Marime text
 
Mark Zuckerberg, deținătorul Facebook, dorește ca rețeaua de socializare să ajungă la 5 miliarde de utilizatori până în 2030, scrie theverge.com, citând USA Today ediția online.
 
Cifra de utilizatori la care dorește să ajungă Zuckerberg  reprezintă aproximativ 60% din populația planetei care în 2030 se așteaptă să ajungă la 8,5 miliarde, conform estimărilor Națiunilor Unite.
 
Dar pentru ca Facebook să aibă toți acești utilizatori ar trebui ca inclusiv zonele sărace ale planetei să aibă acces la internet.
 
„Vrem să reușim să-i conectăm pe toți, vom face parteneriate cu guvernele și diferite companii din întreaga lume”, a spus Zuckerberg, referindu-se la un proiect ce prevede asigurarea accesului la internet și în zonele sărace ale lumii. Inițiativa, care se numește internet.org, a fost primită cu neîncredere în unele state ale lumii, India interzicând această facilitate, iar Egiptul oprind funcționarea serviciului, scrie agerpres.ro.
 
Deținătorul rețelei de socializare subliniază faptul că va oferi internet gratuit chiar și refugiaților în taberele în care aceștia stau, prin intermediul unor drone încărcate cu energie solară, tot el considerând că acest lucru este „un pic nebunesc”.
 
În prezent Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori, iar ieri rețeaua de socializare a împlinit 12 ani de existență. 



Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii