Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mark Gitenstein, fostul ambasador american la Bucureşti, despre vizita lui Cioloş în SUA

ro

26 May, 2016 15:25 1937 Marime text
Premierul Dacian Cioloş şi-a început, duminică seară, o vizită de patru zile în SUA, în cadrul căreia s-a întâlnit şi cu vicepreşedintele Joe Biden. Delegaţia română s-a întâlnit şi cu reprezentanţii mai multor companii şi asociaţii de afaceri prezente sau interesate de invesţii în România.
 
Fostul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a făcut o serie de precizări referitoare la vizita lui Cioloş. „Văd vizita premierului aici ca pe una foarte consistentă şi de succes. Nu am văzut nici o agendă politică specială din partea primului ministru. Am cunoştinţă de o serie de realizări foarte concrete, în special în domeniul noilor investiţii în România. Această vizită a fost realmente dorită de guvernul SUA, începând cu vicepreşedintele, şi a fost foarte bună pentru relaţiile bilaterale", a declarat, pentru hotnews.ro, Mark Gitenstein.
 
În prima întâlnire cu secretarul pentru agricultură, Tom Vilsack, premierul român, împreună cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, „au prezentat oportunităţile sectorului din România şi posibilităţile de colaborare cu partea americană. România a reinstaurat toate condiţionalităţile de siguranţă alimentară astfel încât să poată reîncepe exportul de carne de porc şi alte produse alimentare pe piaţă americană. Alte discuţii au vizat efectele pe care Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii le-ar genera în plan bilateral". Ulterior, la întâlnirea cu secretarul pentru Comerţ, Penny Pritzker, premierul Dacian Cioloş şi ceilalţi membri ai delegaţiei "au subliniat şi argumentat în legătură cu momentul favorabil prin care trece economia românească, cu una din cele mai mari rate de creştere economică din regiune. Una din discuţiile cheie a vizat cooperarea instituţională între autorităţile reprezentative din cele două ţări, pentru dezvoltarea şi consolidarea unor modele de bună practică în domeniul IMM".      
 
Cea de-a treia întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei americane "a presupus un dialog constructiv cu secretarul pentru Energie, Ernest Moniz", se precizează într-un comunicat al Executivului  
 
Dacian Cioloş s-a întâlnit la un dejun de lucru cu reprezentanţii mai multor companii şi asociaţii de afaceri prezente sau interesate de invesţii în România: Amerocap, Amgen, Coca Cola Company, ExxonMobil, Honeywell, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Pifzer, Textron, Oracle, Cargill, Dow Chemical.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii