Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Tudose „Nu ar trebui să fie sancțiuni pentru jurnaliști la divulgarea de informații din dosare“

ro

02 Mar, 2015 17:28 875 Marime text
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a declarat, astăzi, că nu ar trebui să fie introduse „măsuri sancționatorii" pentru jurnaliștii care divulga informații din dosare, însă magistrații ar trebui, în schimb, să își respecte obligațiile statutare în această privință, informează hotnews.ro.
 
„Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie niște măsuri sancționatorii la adresă jurnaliștilor. Cred că în primul rând magistrații și cei care sunt implicați în actul de justiție ar trebui să-și respecte obligațiile statutare și atât. Și nu trebuie nicio altă abatere nici la procurori, cu precădere, pentru că sunt suficient de multe abateri, iar eu știu că în articolul 99, parcă, din Legea 303 există această, să zic, abatere, de a nu transmite pe surse sau prin alte informații date din dosarul respectiv care ar putea să lezeze sau să vătame urmărirea penală că atare. Mă refer la actul în sine, al urmăririi penale", a spus președintele CSM, Marius Tudose, transmite hotnews.ro.
 
Întrebat ce părere are și de așa-zisă „justiție pe televizor", Marius Tudose a răspuns că „această justiție televizată nu poate fi oprită", pentru că nu o fac magistrații, dar în astfel de situații ar trebui mai multă rezervă din partea jurnaliștilor.
 
„Justiția pe televizor nu o facem noi, magistrații, o fac alte persoane interesate și de fiecare data am spus că această justiție televizată nu poate fi oprită, dar cred că și din partea jurnaliștilor sau a celor implicați în media ar trebuie mai multă rezervă în astfel de situații", a precizat Marius Tudose.


Sursa: hotnews.ro
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii