Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius-Raul Bostan, ministrul propus pentru portofoliul Societății Informaționale, a primit aviz favorabil

ro

16 Nov, 2015 20:03 1587 Marime text
Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaților și Senat au acordat, astăzi, aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informațională, Marius-Raul Bostan. Din totalul parlamentarilor aflați în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților și în Comisia economică, industrie și servicii din Senat, 20 au votat ”pentru” și unul ”împotrivă”.
 
”Misiunea de ministru al Societății Informaționale nu este simplă, este destul de complicată. Ar fi ușor neserios din partea mea ca, la 48 de ore de la nominalizare, să vin să vă vorbesc despre această întreprindere. Trebuie să administrăm cât mai bine, să venim cu măsuri pe durata unui an. În principiu o să încerc să administrez cât mai bine participațiile noastre și să continuăm procesele de privatizare, astfel încât să atragem cât mai multă valoare. În privința Agendei Digitale, o să încercăm să ajutăm implementarea proiectelor și să atragem cât mai multe fonduri europene, să folosim această resursă. Sunt îngrijorat de situația la nivel de achizițiie”, a spus, în timpul audierilor din cele două comisii de specialitate, ministrul.
 
Marius-Raul Bostan este licențiat în matematică și absolvent de cursuri postuniversitare de management în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea, ministrul propus pentru portofoliul Societății Informaționale a urmat cursuri de specializare în Anglia și Italia, Germania și Olanda.
 
El are o vastă experiență în domeniul administrației publice locale și centrale, managementului serviciilor publice și atragerii de finanțări destinate investițiilor în infrastructură. Acesta a colaborat la implementarea unor proiecte ale Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale și ale Comisiei Europene, pentru administrația publică locală.
 
A lucrat cu experții americani ai Research Triangle Institute, în cadrul operațiunilor de emitere de obligațiuni municipale. De asemenea, a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligațiuni din România.
 
Marius-Raul Bostan este fondator și Senior Partner al VMB Partners SA, președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri — FNTM, precum și membru în Consiliul de Administrație al Telekom Romania, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), potrivit Agerpres.



sursa foto: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii