Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marin Moraru Colegii de scenă transmit mesaje impresionante în memoria maestrului

ro

21 Aug, 2016 20:23 2836 Marime text




Actrița Florina Cercel a declarat, că dincolo de scenă a fost foarte bună prietenă cu Marin Moraru în ultimii 20 de ani, scrie Agerpress.

Sunt încă sub imperiul unei profunde dureri pentru că știam de tot, de boală, pentru că, dincolo de scenă, noi am fost foarte prieteni, mai ales în ultimii 20 de ani. Am jucat împreună, am făcut călătorii împreună, revelioane, ne-am distrat, am glumit. Vestea bolii lui a fost un trăsnet pentru mine", a spus Florina Cercel.

Actorul Alexandru Arșinel a declarat că Marin Moraru a fost un actor excepțional, de o discreție și de o delicatețe extraordinare.

Mor în ultimul timp mari personalități artistice ale țării. Au murit de curând Adrian Enescu, un mare compozitor, maestrul Beligan, mi-a murit și un coleg de promoție de la Târgu-Mureș, Mihai Gingulescu (...) Și iată că a dispărut și Marinuș, un actor excepțional, de o discreție și de o delicatețe extraordinare. Forma un cuplu cu soția lui de invidiat și de respectat, oameni care și-au dedicat toată viața artei și teatrului. Mă refer mai ales Marinuș, care niciodată n-a încercat să iasă în față, fiind unul dintre cei mai mari actori ai noștri. Regret din tot sufletul dispariția lui", a spus Alexandru Arșinel.


Actorul Ion Besoiu a afirmat cu privire la colegul său, regretatul Marin Moraru că a fost un mare artist dar și un om cu suflet foarte mare.

Dumnezeu ne lasă tot mai săraci. A mai dispărut un mare artist, un mare actor, un prieten, un camarad, un om cu un suflet foarte larg. Dumnezeu să-l ierte!", a spus Ion Besoiu.
 

Să ne rugăm pentru sufletul lui, să treacă Dincolo cu bine. Ca actor este irepetabil. Îl bântuia foarte des geniul. A avut șansa să lucreze cu mari regizori și cu mari actori și cu siguranță lucrul acesta l-a format ca model pentru generațiile ce au urmat. Am avut șansa să îi dau și replica în două spectacole, în 'Egoistul', în regia maestrului Radu Beligan, și în 'Piscina de la miezul nopții', în regia lui Grigore Gonțea. Era exemplar, era cu precizia unui ceas elvețian. În scenă se mira și avea candoarea unui copil, iar ca profesor și ca actor era aproape necruțător. Nu făcea concesii în ceea ce privește profesia. L-am admirat și pentru discreția pe care o avea în culisele spectacolului și pentru căsnicia exemplară. Dumnezeul să-l ierte!", a spus actorul Silviu Biriș.

Actrița Oana Pellea a postat pe pagina ei de facebook următorul mesaj:

Nu există cuvinte...a plecat un actor și un Om de Geniu! Marin Moraru. Dumnezeu să-l odihnească. Marinuș..."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii