Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju participă în calitate de membru al Delegației României la Comitetul Regiunilor

ro

21 Jun, 2017 17:26 3234 Marime text
În perioada 21 – 22 iunie 2017 are loc cea de-a 14- a ședința a Comisiei ECON ( Comisia pentru politică economică ) din cadrul Comitetul Regiunilor.

Ec. Mariana Gâju participă în calitate de membru al Delegației României la Comitetul Regiunilor și membru în comisia ECON.( Comisia pentru politică economică).  

Astăzi, 21 iunie 2017 se desfășoară Seminarul Grupului PSE cu tema “ Răspunsuri progresiste la populism”. 

Seminarul s-a deschis cu o declarație din partea primului ministru portughez Antonio Costa, care a câștigat cu succes alegerile pe o platformă progresivă la vârful crizei economice și împotriva opoziției populiste aprige. Acesta a abordat o serie de pretenții "populiste", care sunt foarte frecvente în discursurile politice și a evidențiat modul în care aceste afirmații și ideologia  care le stau la baza pot fi demascate și combătute efectiv prin alternative pozitive progresive.
 
Prezent la seminar este KARL – HEINZ LAMBERTZ, prim – vicepresedinte al Comitetului European al Regiunilor, care începând cu data de 1 iulie 2017, va deveni Președintele Comitetului European al Regiunilor, Catiuscia Marini, presedintele Grupului PSE ( Partidul Socialistilor Europeni), Zita Gurmai, președintele Organizaţiei Femeilor Socialiste din Ungaria, alti reprezentanti ai PSE.
 
In fața unor mișcări și discursuri populiste din multe state membre ale UE, seminarul din acest an al Grupului PSE analizează elaborarea răspunsurilor progresiste la populism, strategia politică bazată pe simplificare, polarizare  și manipulare a informațiilor și a oamenilor.
 
Pe baza analizei științifice, seminarul va arăta cum să înlocuiască erorile populiste alb-negru ale doomului și ale întunericului cu mesaje de speranță și acțiune.

A doua parte a seminarului va fi o "sesiune de instrumente-kit", oferind sugestii practice despre modul în care reprezentanții forțelor progresive de la diferite niveluri, de la nivel local și regional si nu în ultimul rând în dezbaterile privind Uniunea Europeană în vederea alegerilor europene din 2019.
 
Maine 22 iunie 2017 se va dsfasura cea de-a 14-a sedinta a Comisiei ECON.( Comisia pentru politica economică).
         Ordinea de zi a sedintei cuprinde :
         - Avize – prima dezbatere si adoptare – Pachetul privind serviciile : O economie a serviciilor avantajoasa pentru europeni.
         - Avize – Schimb de opinii – Raportul Comisiei privind politica in domeniul concurentei pentru anul 2016.
         - Consolidarea rezilienței teritoriale: capacitarea orașelor și regiunilor pentru a face față globalizării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii