Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Munteanu, ”un iepuraș aruncat pe tablă de şah a alegerilor pentru a consuma atenţia spectatorilor”

ro

17 Apr, 2016 16:23 1886 Marime text
 
Fostul premier Adrian Năstase comentează, într-o postare pe blogul său, candidatura lui Marian Munteanu la primăria Capitalei.
 

''Mărturisesc, am așteptat câteva zile înainte de a comenta candidatura lui Marian Munteanu, din partea PNL, la primăria Bucureștiului. Încă nu cred că am înțeles rațiunile acestei numiri. Dacă există. Sper că nu este vorba de lașitatea liderilor PNL din capitală… De fiecare dată, am acordat o prezumţie de raţionalitate hotărârilor luate de liderii politici, considerând că există, ceva în spatele deciziilor respective, cu efecte pe termen lung. Poate că rezultatele la alegeri vor confirmă această nominalizare.
Eu însă, la acest moment, nu am nici un motiv să cred aşa ceva. Sau poate că această numire este doar un pas intermediar spre o altă candidatura iar Marian Munteanu este doar un „iepuraş”, aruncat o vreme pe tablă de şah a alegerilor pentru a consuma atenţia „spectatorilor”…Un fel de Stolojan de la prezidenţialele din 2004. Profilul lui Marian Munteanu este contrar majorităţii opţiunilor alegătorilor liberali. Din punctul de vedere al ideologiei, al valorilor, al relaţiei cu Europa. Anti-comunismul extrem, anti-fesenismul – cu atât mai mult cu cât nu prea mai au obiectul muncii acum – erau specifice, mai curând, ţărăniştilor, în anii ’90.
Liberalii au participat la guvernare cu „feseniştii” în guvernul Stolojan, sunt acum colegi de partid la nivel de lideri în PNL-ul mare (Mircea Ionescu Quintus, Blaga, Român, etc.), au participat cu „comuniştii” în USL. Marian Munteanu pare un personaj adus prin tunelul timpului, după 26 de ani, să candideze la primăria Bucureştiului”, scrie fostul premier.


În opinia lui Năstase, candidatura lui Munteanu este rezultatul generat de politica lui Băsescu de schimbare a clasei politice: ”PNL a înțeles mesajul. A adus un reprezentant nou, păstrat 26 de ani prin criogenie. Punct și de la capăt…''.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii