Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Marian Căpăţână rămâne în arest

ro

29 Aug, 2014 14:55 2220 Marime text
Potrivit România TV, Curtea de Apel Constanţa judecă astăzi cererea de eliberare din arest a lui Marian Căpăţână. Acesta solicită fie eliberarea din arest, fie înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Amintim că Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-a înjunghiat un nepot.

UPDATE, ora 10.14

Potrivit România TV, magistraţii Curţii de Apel vor judeca şi cererea lui Marius Constantin, cumnatul lui Bercea Mondial, privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Precizăm că, în aceeaşi cauză, în urma unei plângeri formulate de Mircea Băsescu, mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe fratele președintelui. Aceștia sunt cercetaţi pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, afirmând că dețin mai multe înregistrări audio-video pe care le-au depus la DNA, făcând și publice o parte dintre acestea.


UPDATE, ora 14.55

În cazul lui Marian Căpăţână, Curtea de Apel Constanţa, a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpat, care a solicitat eliberarea din închisoare. Decizia este definitivă.

UPDATE, ora 15.01

În cazul lui Marius Constantin, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au luat act de retragerea contestaţiei formulată de acesta împotriva încheierii de şedinţă din data de 18 august pronunţată de Tribunalul Constanţa şi obligă inculpatul Constantin Marius la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. De asemenea, suma de 100 lei reprezentând onorariu apărător desemnat din oficiu – avocat Marinescu Simona se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Seninţa este definitivă şi a fost pronunţată în camera de consiliu, astăzi 29 august.




sursă foto: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii