Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mari artisti care au parasit scena romaneasca in 2009

ro

27 Dec, 2009 19:55 1101 Marime text

În 2009, s-a stins o mare stea a teatrului şi filmului Românesc: Gheorghe Dinică. În urma sa au rămas aplauzele, replicile, filmele şi cântecele. A făcut săli pline cu Gaiţele, O scrisoare pierdută, Take, Ianke şi Cadâr. Gheorghe Dinică a jucat în peste 70 de filme şi ne-a făcut inima să tresară cu cântecele sale. Pe 10 noiembrie s-a tras şi cortina sa.

Pe 15 septembrie, actorul Nicu Constantin a încetat din viaţă, în urma unui stop cardiac. Eram obişnuiţi să-l vedem la televizor, la revelioane, la emisiuni de divertisment, sau pe scenă la Tănase, unde, timp de 40 de ani a susţinut peste 9 mii de reprezentaţii. De pe scena vieţii, însă, a ieşit cu discreţie.

În luna august a încetat din viaţă, la Madrid, cunoscutul producător şi om de televiziune Valeriu Lazarov. Supranumit "mister zoom" pentru stilul său foarte personal de a filma personajele, Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment din Spania şi România. Producţii precum "Surprize, Suprize", "Din dragoste" sau "Iartă-mă" şi vedete ca Andreea Marin, Mircea Radu sau Raluca Moianu au fost lansate de el.

În martie, mii de oameni au plâns la despărţirea de cel care zeci de ani ne-a bucurat sufletul cu muzica lui: Ion Dolănescu. Pe vremuri, artistul umplea singur stadioanele, informeaza realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii