Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marele rugbyst mondial Jonah Lomu a murit

ro

18 Nov, 2015 09:13 1407 Marime text
 
Legendarul rugbyst Jonah Lomu a murit noaptea trecută la 40 de ani, anunţă Fox Sports Australia, care citează presa din Noua Zeelandă. Ştirea a fost confirmată pentru 3 News de fostul medic al selecţionatei All Blacks, John Mayhew.
 
„Pot confirma din partea familiei că Jonah a murit în această dimineaţă, în jurul orei 8 sau 9. Familia şi apropiaţii săi sunt devastaţi. Familia lui Jonah pe toată lumea să păstreze discreţia în aceste momente groaznice”, a declarat John Mayhew pentru 3 News, notează prosport.ro.
 
Jonah Lomu (1,96 m), considerat primul star planetar din rugby, a reuşit 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 - 2002,  şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995. Lomu a fost introdus în Hall of Fame-ul Rugby-ului mondial în octombrie 2007. Numele său a fost pe buzele fanilor sportului începând din 1995, atunci când la doar 19 ani, omul-munte a avut un debut fabulous în rugby-ul mondial, în echipa Noii Zeelande. Puştiul necunoscut pasionaţilor sportului cu balonul oval a fost decisiv pentru calificarea All Blacks în finala Cupei Mondiale, în 1995, conform aceleiași surse.  
 
„Când mă trezesc dimineaţa, cea mai mare bucurie e că după ce mă spăl pe ochi, îmi văd cei doi băieţi crescând lângă mine. Mă uit în oglindă şi îi zăresc zâmbind pe la spatele meu. Pentru un pacient cu transplant de rinichi ca mine... e tare greu să o iau în fiecare dimineaţă de la capăt, dar băieţii îmi transmit forţa pe care o aveam altădată.  În urma intervenţiilor chirurgicale pe care le-am suferit eu nu credeam că voi mai putea deveni tată. Dar iată că băieţii mei sunt un miracol şi eu sunt un norocos pentru că îi am”, a declarat Jonah Lomu, într-un interviu oferit în această toamnă în timpul Cupei Mondiale din Anglia, transmite prosport.ro.



Sursa foto: hardwarezone.com.sg
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii