Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărci ca Mercedes și BMW nu vor intra în programul „Prima mașină” !

ro

05 Nov, 2014 22:11 2265 Marime text
Normele metodologice pentru programul "Prima Mașină" sunt în prezent finalizate și urmează să intre marți în Guvern, a declarat, în acestă seară, ministrul Economiei, Constantin Niță, la Realitatea TV.
 
"Normele metodologice pentru "Prima Mașină" vor trece marți. Au fost anumite probleme tehnice, dar au fost rezolvate de Ministerul de Finanțe și de cel al Justiției. Erau chestiuni legate de garanții, de modul cum va funcționa aceste program, de modul în care va trebui să vină tânărul sau cetățeanul la Fondul de Garantare. Programul își urmează cursul. În mod firesc ele trebuiau elaborate mai din timp, dar s-a întârziat o săptămână. Eu sper ca săptămâna viitoare programul să intre în funcțiune", a spus Niță.
 
Ministrul Economiei a subliniat că nu vor fi probleme în privința derulării acestui program deoarece au fost luate toate avizele și "nu afectează sub nicio o formă normele Uniunii Europene".
 
"Am luat toate avizele, am avut o discuție cu Consiliul Concurenței. Programul nu afectează sub nicio o formă normele Uniunii Europene. Este un program la care pot participa toți producătorii de autoturisme din orice țară, numai că trebuie să se încadreze în limitele pe care statul român poate să le garanteze în momentul de față. Statul nu poate să garanteze și pentru Mercedes și pentru BMW sau alte mărci mult mai scumpe", a adăugat ministrul Economiei.
 
Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi în 15 octombrie 2014. Prin acest program statul român va garanta jumătate din valoarea unui credit de maximum 50.000 de lei, plus TVA, pe care îl vor putea accesa persoanele fizice, în special tinerii între 18 și 35 de ani, pentru achiziția unei mașini noi.
 
Programul trebuia să intre în vigoare la 1 noiembrie, însă nu au fost finalizate normele metodologice de aplicare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii