Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Iures, premiat la Festivalului de Dramaturgie Contemporana

ro

21 Nov, 2009 16:14 1010 Marime text

SpectacolUL Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, „Noaptea Walpurgiei" de Venedikt Erofeev, a primit, vineri seara, la Braşov, marele premiu la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, conform NewsIn. Marcel Iureş a primit premiul pentru cel mai bun rol masculin.

„Suntem onoraţi de acest premiu foarte important care ne-a fost acordat. Este, pentru noi, o mare surpriză, mai ales pentru faptul că spectacolul nostru a avut premiera cu doar o lună în urmă.

Acum avem siguranţa că regizorul Mihai Măniţiu a fost foarte inspirat când a ales acest text şi în felul în care l-a pus în scenă", a spus la Gala Laureaţilor, actorul Ionuţ Caras, unul dintre priotagoniştii spectacolului clujean.

Un alt mare învingător al acestei ediţii de festival este marele actor Marcel Iureş, care a primit, împreună cu Ionuţ Caras (pentru rolul „Gurevici" din piesa „Noaptea Walpurgiei"), premiul pentru cel mai bun rol masculin, pentru rolul „Tatăl lui Robert" din piesa „Acasă la tata" de Mimi Brănescu, pus în scenă la Teatrul „Act" Bucureşti. „Fiecare premiu reprezintă pentru mine o cărămidă pe care o pun la temelia carierei mele de actor. Mă bucur de acest premiu, care este primul pe care-l câştig la Braşov, şi pentru faptul că l-am împărţit cu un coleg mai tânăr, ca într-o ştafetă a generaţiilor. Nu am văzut spectacolul celor de la Cluj, dar am auzit multe vorbe frumoase despre el. Premiul acesta îl văd şi ca pe o victorie a autoarei piesei şi a regizorului, care au reuşit să mă facă vizibil în doar un sfert de oră de prezenţă pe scenă", a declarat Marcel Iureş.

Teatrul „Sică Alexandrescu" din Braşov a reuşit să-şi adjudece două premii: pentru scenografie, prin Luana Drăgoiescu şi Mihai Mădescu" şi cel pentru cel mai bun rol feminin, prin Viorica Geantă Chelbea, pentru rolul „Casieriţa" din spectacolul „Lapte negru" de Vasili Sigarev, spectacol regizat de Claudiu Goga. Şi Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a reuşit să-şi adjudece două premii: premiul special al juriului şi premiul pentru cea mai bună regie, acordat regizorului Radu Afrim pentru regia spectacolului „Omul pernă" de Martin McDonagh.

Festivalul s-a încheiat printr-un recital de excepţie, „Dialoguri şi fantezii în jazz", susţinut de Johnny Răducanu şi Ion Caramitru, şi cu lansarea volumului „Cu Ion Caramitru de la Hamlet la Hamlet şi mai departe", de Mircea Morariu, volum care face o incursiune în întreaga carieră a unuia dintre cei mai mari actori români, Ion Caramitru.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii