Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maraton cultural şi sportiv la Zilele Oraşului Ovidiu

ro

25 May, 2015 15:29 3303 Marime text
 
Primăria Oraşului Ovidiu continuă tradiţia şi în acest an, prin organizarea Zilelor Oraşului Ovidiu şi a Festivalului cântecului popular - Elena Roizen în perioada 29-31 mai 2015, dar şi organizarea de evenimente sportive şi de divertisment pentru locuitorii oraşului şi nu numai.
 
La iniţiativa primarului George Scupra, începând cu luna mai, Centrul Cultural Ovidiu se va numi Centrul Cultural Elena Roizen. În perioada imediat următoarea după finalizarea lucrărilor de reamenajare şi reabilitare completă a centrului cultural va avea loc şi festivitatea de inaugurare.
 
Evenimentele culturale şi momentele artistice vor începe în ziua de vineri, la ora 13.00 prin organizarea luptelor tătăreşti tradiţionale - KUREŞ la stadionul din oraşul Ovidiu. În acest an spectacolul muzical va fi deschis , la invitaţia primarului George Scupra, de ansamblul Oraşului Kucukkuyu din Turcia, oraş înfrăţit cu oraşul Ovidiu în anul 2014. Începând cu ora 21.30 în încheierea recitalurilor de muzică populară, muzică uşoară şi muzică rock va avea loc spectacolul susţinut de Nico şi Cabron.
 
Sâmbătă, începând cu ora 11.00 are loc deschiderea recitalurilor şi spectacolelor dedicate copiilor şi începând cu ora 18.00 deschiderea Festivalului cântecului popular - Elena Roizen, faza de concurs, organizat de Primăria Ovidiu în colaborare cu Centrul Cultural Elena Roizen. În încheiere, cunoscută interpreta de muzică popular Veta Biriş va susţine un recital. Seară va fi încheiată cu un spectacol excepţional susţinut de trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015.
 
Duminică, începând cu ora 10.00, Primăria Ovidiu în colaborare cu Clubul Sportiv Ovidiu organizează cea de a II-a ediţie a Crosului Oraşului Ovidiu. Dacă anul trecut la prima ediţie au fost aproximativ 600 de participanţi de toate vârstele (de la 6 ani până la 79) ani, anul acesta organizatorii preconizează un număr de cel puţin 1.000 de participanţi. Prin eforturile primarului George Scupra toţi participanţii, la fel ca şi la ediţia precedentă, vor fi premiaţi cu articole sportive şi dulciuri, iar premianţii la cele 3 categorii de vârstă (10-14 ani, 14-18 ani, peste 18 ani) vor primii premii substanţiale.
 
Un alt eveniment care devine o tradiţie este Cupa Oraşului Ovidiu la fotbal. Anul acesta au fost înscrise în competiţie 12 echipe din Ovidiu. Finala Cupei la fotbal se va desfăşura duminică, 31 mai 2015, începând cu ora 14.00, în incinta Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.
 
Începând cu ora 18.00 pe scena Centrului Cultural va avea loc Gala Festivalului cântecului popular Elena Roizen. În încheiere vor susţine recitaluri de muzică popular Ştefania Rareş şi Ilie Caraş, iar invitaţi speciali sunt trupele 3 Sud Est şi BUG Mafia. Festivităţile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu se vor încheia cu un spectacol impresionant de artificii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii