Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

ro

01 Dec, 2010 07:22 1415 Marime text

-La ora 9.30, prefectul judeţului va da startul Crosului 1 Decembrie - ediţia a XI-a, ce se derulează în acest an sub egida „Aleargă pentru sănătate, Aleargă pentru România", organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi cu alte instituţii publice din Constanţa.

-În continuare, Claudiu-Iorga Palaz va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din Cimitirul Central Constanţa, după care va lua parte la manifestările prilejuite de această sărbătoare în oraşul Năvodari.

-Forţele Navale participă cu efective în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Babadag, la ceremonialuri militare si religioase, după următorul program:

În garnizoana Constanta, ora 10.30-11.30 - ceremonial militar si religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul din Cimitirul Central dedicat Eroilor Români căzuţi în primul Război Mondial;

În garnizoana Mangalia, 11.00-12.30 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul monumental din Piaţa Republicii.

În garnizoana Tulcea, orele 10.00 - 11.00 - ceremonial militar, depuneri de coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare în Piaţa Tricolorului.

În garnizoana Babadag, orele 10.00 - 11.00 - ceremonial militar, depuneri de coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare la Monumentul Eroilor.

De asemenea, Forţele Navale participa la Parada Militară organizată la Arcul de Triumf, din Bucureşti, cu aproximativ 200 de militari marinari şi cu tehnica navală formata din doua instalaţii mobile de lansare rachete, două ambarcaţiuni de intervenţie rapidă cu scafandri şi un elicopter IAR Puma Naval.

Toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz.

- Consiliul Judeţean organizează, începând cu ora 12.00 o festivitate prilejuită de Ziua Naţională a României, la monumentul de la Adamclisi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii