Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestare culturală la Constanţa Expoziţie „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securităţii”

ro

20 Aug, 2014 14:38 2077 Marime text
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa împreună cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţă vernisarea expoziţiei „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securităţii”. Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 11.00, la sediul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa (sala V. Canarache).
 
Vernisajul este urmat de o masă rotundă cu tema „23 august 1944: 70 ani de controverse istoriografice”. Dezbaterea pe această temă se va desfăşura în Aula Adrian Rădulescu.
 
Expoziţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia „General Nicolae Rădescu” şi beneficiază de sprijinul Casei Regale a României. Aceasta va fi deschisă publicului în perioada 22 august – 25 septembrie 2014.
 
În cadrul expoziţiei pot fi văzute materiale de arhivă ce oferă imaginea celui mai sărac dintre monarhii europeni, proprietar, la începutul anilor ’50, al unei mici ferme de păsări în Anglia, apoi angajat pe un post de pilot de încercare, devenit patronul unei mici întreprinderi de aparatură de zbor în Elveţia şi broker la bursă în S.U.A.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii