Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat european de arestare, pus în aplicare de poliţişti

ro

15 Jun, 2015 09:36 1285 Marime text
 
În seara zilei de  de 12 iunie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale,  au depistat, pe raza municipiului București, un bărbat, de 30 de ani, din Drăgășani, județul Vîlcea.
Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Polonia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunilor de fraudă cu valoare semnificativă, fals în înscrisuri, mărturie mincinoasă în activitatea de afaceri și tentativă la aceste infracțiuni.
Bărbatul ar fi fost liderul unui grup infracțional format din cetățeni români care ar fi acționat pe teritoriul mai multor state europene, printre care Polonia, Slovacia, Marea Britanie și Bulgaria.
Membrii grupării ar fi comis mai multe infracțiuni de fals și uz de fals cu documente de identitate, infracțiuni de înșelăciune prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 750.000 de euro, precum și tentativă la infracțiunea de înșelăciune.
De asemenea, aceștia ar fi comis mai multe tentative la infracțiunea de înșelăciune, în valoare totală de peste 6 milioane de euro.
Persoana în cauză a fost încarcerată în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în baza ordonanței de reținere emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii