Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Mama premierului Victor Ponta, la audieri la DNA Ploieşti

ro

05 Mar, 2015 09:33 1150 Marime text
Mama premierului Victor Ponta a ajuns în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti. Cornelia Naum este audiată în dosarul privind fraudarea de fonduri europene, conform stirileprotv.ro.

UDPATE 2, ora 12.30

Mama premierului, Cornelia Naum, a părăsit sediul DNA Ploiești, după ce a fost audiată ca martor în dosarul în care ginerele ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv, pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală. La ieșirea din sediul DNA, avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a declarat că mama premierului are calitate de martor în acest dosar ''și va rămâne cu această calitate în cauză'', conform Agerpres.

Totodată, avocatul a explicat că aceasta a fost întrebată de procurori cu privire la o serie de discuții purtate între persoane care au calități în dosarul menționat și la care Cornelia Naum a asistat.

Întrebată dacă este consilier în cadrul uneia dintre aceste firme, Naum a răspuns: ''Sunt soacră, nu consilier''.

UPDATE 1, ora 10.13

La sosirea la sediul DNA, mama premierului a spus că va trebui să discute întâi cu procurorii pentru a afla de ce a fost chemată la audieri, notează b1.ro.

”Dau declarații la DNA, nu la dumneavoastră”, le-a spus Cornelia Naum jurnaliștilor, înainte de intrarea în sediul instituției.

Și sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, s-a prezentat în urmă cu o săptămână la sediul DNA Ploiești. După audieri, aceasta a precizat că a fost de bunăvoie la DNA pentru a recupera hard-diskurile firmei SC EXFIN 2000, la care este administrator.

Cumnatul premierului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 februarie, în dosarul privind fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group.

Sursa foto: stareapresei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii