Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine, Guvernul prezintă un pachet anti-sărăcie

ro

16 Feb, 2016 19:09 1961 Marime text
Guvernul va prezenta, mâine, în cadrul unei dezbateri publice, „Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei”. Acesta cuprinde 47 de măsuri anti-sărăcie, concentrându-se mai ales pe măsuri pentru copii.
 
Pachetul este structurat pe grupe de vârstă. Astfel, potrivit planurilor Guvernului, vor fi asigurate ecografii și screening medical la naștere, suplimente sociale pentru vaccinări, autoritățile se vor asigura că toți copiii primesc identitate.
 
Pentru copiii de până la trei ani, pachetul prevede, printre altele, creșe comunitare în orașe și instituirea de îngrijitori cu plată în zonele rurale. În ceea ce privește grupa de vârstă trei-şase ani, măsurile propuse de Guvern vizează completarea programului „Fiecare copil în grădiniță" cu măsuri care să ajute la achiziția de rechizite, îmbrăcăminte, vitamine.
 
Pentru grupa de vârstă şase-18 ani, pachetul prevede măsuri care să reducă abandonul școlar. Grupa de vârstă 18-64 de ani beneficiază și ea de o serie de măsuri care să reducă riscul de sărăcie. De asemenea, pachetul prevede și o serie de măsuri integrate pentru familie care se referă la locuințe sociale, prevenirea separării copilului de familie, cantine sociale.
 
Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii