Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendarul concursului. Consiliul Judeţean vrea director la Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (document)

ro

01 Jan, 2017 19:15 5214 Marime text
Cea mai importantă instituţie muzeală din judeţ are director interimar până în luna februarie când probabil postul va fi adjudecat.
Vă reamitim că anul trecut, concursul pentru desemnarea conducerii s-a încheiat fără niciun câştigător. Niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru desemnarea managerului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) nu a reuşit să obţină notă de trecere, după proba finală a interviului, susţinută ieri.
Ambii candidaţi, Delia Cornea, muzeograf, şi Marian Zidaru, profesor, au obţinut 6,50 la proba interviului, după ce, la cea de-a doua probă de analiză a proiectului de management, Cornea obţinuse nota 7,30, iar Zidaru, 7,06.Într-un final, notele finale au fost 6,90 pentru Delia Cornea şi 6,78 pentru Marian Zidaru, insuficiente pentru a promova concursul pentru managementul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Consiliul Judeţean reia concursul pentru directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată prin Legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare și ale Ordinului Ministrului Culturii nr. 2799/2015 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, a Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, a modelului-cadru al caietului de obiective, a modelului-cadru al raportului de activitate, precum şi a modelului-cadru al contractului de management.  
Condiţii de participare pentru cei care doresc să conducă Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa sunt următoarele: peroana care se înscrie la concursul de proiecte trebuie să aibă cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene și domiciliul în România; capacitate deplină de exerciţiu; are studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din domeniile: economic, juridic, istorie; are experienţă în specialitatea studiilor de minimum 10 ani; are experienţă în management de minimum 1 an, indiferent de palier și să poată face dovada absolvirii a cel puțin unui curs de management; nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management, pentru motive imputabile în ultimii 4 ani;  nu a suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează;  nu deţine o funcţie de manager la o altă instituţie publică de cultură din România (astfel cum este definită de prevederile O.U.G. nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare); nu a fost lucrător al Securității sau colaborator al acesteia, în sensul art. 2 lit. a) – c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii; cunoaşte limba română, scris şi vorbit; cunoaste cel putin o limba de circulație internatională (engleza, franceza) scris și vorbit (diplomă/certificat/atestat eliberat de instituții acrediate de Ministerul Educației).
Calendarul concursului: 21.12.2016, aducerea la cunoştinţa publică a condiţiilor de participare la concursul de proiecte de management; caietului de obiective; regulamentului de organizare a concursului de proiecte de management întocmit conform regulamentului-cadru; calendarului concursului, cu precizarea termenului/perioadei pentru fiecare etapă; actelor necesare înscrierii la concursul de proiecte de management care fac obiectul dosarului de concurs; bibliografiei; informaţiilor (privind condiţiile tehnice de redactare a proiectului de management şi condiţiile de prezentare a acestuia şi orice alte informaţii considerate necesare unei mai bune înţelegeri a cerinţelor concursului); 12 ianuarie - 02 februarie 2017, ora 12.00, perioada pentru elaborarea și depunerea proiectelor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi;
02 – 03.02.2017, selecția dosarelor;
07 – 13.02.2017, analiza proiectelor de management – prima etapă;
13.02.2017 aducerea la cunoştinţa candidaţilor, în scris, nota obţinută în prima etapă a concursului, precum și afişarea acesteia la sediul Consiliului Județean Constanța din Bd. Tomis nr.51 şi al instituţiei publice de cultură, precum şi pe pagina de internet a instituţiei publice de cultură, după caz;
14.02.2016, susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului – a doua etapă;
 în termen de 24 de ore de la încheierea etapei a doua – aducerea la cunoștința candidaților, în scris, a rezultatului concursului, și la cunoștința publică, a rezultatului concursului prin afișarea acestuia la sediul Consiliului Județean Constanța din Bd. Tomis nr.51, precum şi pe pagina de internet a autorităţii, după caz;
Candidații nemulțumiți pot depune contestații asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului, la sediul Consiliului Județean Constanța din Bd. Tomis nr.51, în maxim 3 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoștința candidaților a rezultatului concursului.
Dosarele de concurs şi proiectele de management se depun, la sediul Consiliului Județean Constanța din Bd. Tomis nr.51, la Centrul pentru Informare Cetățeni, până la data de 02.02.2017, ora 12 00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii