Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maine este greva generala

ro

30 May, 2010 14:41 1652 Marime text

Anunţată cu mare tam-tam de sindicalişti, aceasta va fi o grevă, pe ici pe colo. Funcţionarii intră în grevă, însă profesorii vor fi prezenţi la examenul de bacalaureat în număr mare. Iar pe 1 iunie Metrorex opreşte lucrul, însă RATB va funcţiona în proporţie de 85%.

Circa 20.000 de funcţionari din finanţe publice, primării, penitenciare, protecţia copilului, administraţie centrală,vor opri mâine munca. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor şi a salariilor. Şi profesorii au anunţat că intră în grevă. Doar că de cealalată parte ministrul Educaţiei Daniel Funeriu spune că proba la bacalaureat programată tot pentru mţine nu va fi afectată.

Iar în grevă intră şi Serviciul de Ambulanţă. Pe durata protestelor salariaţii vor asigura urgenţele dar nu vor elibera certificatelor de deces si nu vor face externări.

În semn de solidaritate cu bugetarii, angajaţii metroului bucureştean vor fi marţi în grevă generală până la ora 16.00. Cu toate că, iniţial, fusese anunţată o grevă comună a metroului cu RATB, nu toţi angajaţii acesteia din urmă vor opri lucrul, urmând să fie oprite doar jumătate din tramvaie şi troleibuze. Autobuzele vor circula normal.

Rămaşi fără o parte din venituri şi actorii vor protesta la începutul săptămânii, iar pensionarii se vor alatura protestelor începând de marţi.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii