Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maia Morgenstern şi Anca Sigartău, implicate într-un scandal cu bani publici

ro

03 Oct, 2015 13:27 2478 Marime text
Două dintre cele mai cunoscute actriţe ale României sunt implicate într-un scandal monstru. Este vorba despre Maia Morgenstein şi Anca Sigartău, informează romaniatv.net. La adresa celor două sunt aduse acuzaţii grave, iar miza este 400.000 de euro, bani publici.

O anchetă realizată de Ziarul de Bacău arată că Maia Morgenstern şi Anca Sigartău ar fi pus la cale un aranjament financiar din care să aibă avantaje amândouă. Se pare că Anca Sigartău a ajuns managerul teatrului băcăuan printr-un concurs unde în comisie se afla Maia Morgenstern, care în acea perioadă era şefa ei la Teatrul Evreiesc de Stat, mai scrie romaniatv.net.
 
Deşi o avea în subordine prin contract pe Anca Sigartău, Morgenstern nu s-a recuzat. Ba mai mult, asa cum a anunţat viceprimarul Bacăului, Morgenstern a semnat o „declaratie de imparţialitate". Dacă a minţit, Maia Morgenstern ar putea fi cercetată penal pentru fals în declaraţii.
 
De asemenea, ca manager al teatrului Bacovia, Anca Sigartău a primit de la primărie 400.000 de euro pentru organizarea festivalului Theaterstock, la care au fost invitate mai multe teatre bucureştene, printre care si Teatrul Evreiesc de Stat, condus de Maia Morgenstern. Mai mult, Anca Sigartău a făcut parte din distribuţia mai multor piese de la festival, dar nu vede nimic rău în acest lucru, susţinând că nu este vorba despre un conflict de interese.
 
Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii