Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI supune dezbaterii publice proiectul de act normativ privind acordarea de ajutoare poliţiştilor trecuţi în rezervă

ro

05 Oct, 2011 00:46 1432 Marime text
Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) supune dezbaterii publice proiectul de act normativ privind acordarea de ajutoare poliţiştilor şi personalului militar ale căror raporturi de serviciu încetează, respectiv sunt trecute în rezervă în cursul anului 2011, în cadrul procesului de reorganizare instituţională.
Prin proiectul de act normativ se propune instituirea unor norme cu caracter tehnico-organizatoric privind acordarea ajutorului prevăzut la art. 21 alin. (2) din Anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, poliţiştilor şi personalului militar ale căror raporturi de serviciu încetează, respectiv sunt trecute în rezervă în cursul anului 2011, în cadrul procesului de reorganizare instituţională desfăşurat în vederea încadrării în cheltuielile de personal aprobate pentru anul 2011, precum şi plata contribuţiilor sociale aferente.

Prin proiectul supus dezbaterii publice, adaugă MAI, se are în vedere reglementarea unor aspecte care privesc modalitatea şi documentaţia necesară înregistrării beneficiarilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, precum şi situaţiile de stabilire, suspendare şi repunere în plată după suspendare, respectiv încetare a plăţii ajutorului.

Totodată sunt propuse pentru a fi reglementate legal, aspecte privind perioada pentru care se acordă ajutorul, documentaţia necesară, precum şi obligaţiile beneficiarilor după stabilirea dreptului la ajutor.

În scopul asigurării fondurilor bugetare pentru acordarea drepturilor salariale ale personalului a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 54/2011 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru anul 2011.

Prin actul normativ menţionat s-a stabilit, printre altele, şi acordarea unor ajutoare din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit dispoziţiilor în cauză, dacă personalul vizat este apt de muncă, dar nu se poate încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcţiei de bază , la vechime efectivă de peste 15 ani).

Prevederile OUG nr. 54/2011 derogă de la dispoziţiile legale în vigoare în 2011, potrivit cărora normele privind acordarea ajutoarelor la încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii