Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi elevi au fost primiţi în biroul primarului Marian Iordache

ro

08 Apr, 2013 17:52 2304 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia a organizat o nouă ediţie a „Zilei porţilor Deschise” vineri, 5 aprilie, începând cu orele 09.00 pentru a aduce elevii mai aproape de primărie şi de activităţile care se desfăşoară în cadrul administratiei publice. Porţile primăriei au fost larg deschise pentru elevii care au dorit să cunoască mai multe detalii despre această instituţie, având posibilitatea de a sta de vorbă şi de a adresa diferite întrebări conducerii municipalităţii şi angajaţilor Primăriei.
        Primii vizitatori la primărie au fost elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu" fiind ghidaţi prin compartimente și birouri de către doi reprezentanţi din cadrul Compartimentului Relaţii Publice şi Presă care le-a explicat în ce constă munca funcţionarilor şi atribuţiile fiecărui compartiment.
         În fiecare birou, elevii au învăţat câte ceva: de exemplu unde să apeleze dacă au în jurul lor oameni care au nevoie de ajutor, au nevoie de intervenţia organelor tutelare sau chiar dacă ei înşisi au nevoie de vreun sprijin.        
         Compartimentul de contabilitate le-a vorbit elevilor despre cum este administrat bugetul local, elevii urmărind cu interes, un bun prilej ca elevii din municipiu să vadă cum funcţionează administraţia locală.  Elevii au aflat cât de importante sunt fondurile europene pentru dezvoltarea orașului.
         Turul instituției a continuat cu vizita în sala de şedinţe a Consiliului Local,  unde li s-a vorbit despre atribuţiile Consiliului Local, despre modul în care are loc luarea deciziilor în interesul cetățenilor.
          Aceştia au fost primiţi în biroul primarului Marian Iordache care le-a furnizat date interesante şi folositoare, unde de fapt s-a încheiat şi vizita lor.
          În cursul zilei, imaginile realizate despre munca în instituţie, au fost proiectate pe un ecran, avându-se şi posibilitatea urmăririi şi comentării acestora.
          De-a lungul zilei, au mai pășit pragul Primăriei Medgidia, elevii unităților de învățământ de la Școala „Lucian Grigorescu”, „I.L.Caragiale”, „Spiru Haret”, „Mircea Dragomirescu” și „Constantin Brâncuși”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii