Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Alimentele de la Rezervele de Stat, în localitățile afectate din Galați

ro

14 Oct, 2016 13:46 1922 Marime text
Alimentele scoase de la Rezervele de Stat au ajuns în această dimineață în localitățile afectate din județul Galați și au fost împărțite persoanelor afectate de inundații, informează Ministerului Afacerilor Interne (MAI), adăugând că în cursul acestei zile vor ajunge și carburanții necesari pentru utilajele folosite în acțiunile de evacuare a apei.

„Alimentele scoase ieri de la Rezervele de Stat au ajuns în cursul nopții trecute în localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi, iar prin grija autorităților în această dimineață au fost împărțite persoanelor afectate în urma inundațiilor", se arată într-un comunicat MAI.

De asemenea, 300 de truse de igienă personală puse la dispoziție de Crucea Roșie au fost transportate deja de către pompierii din cadrul ISU București Ilfov, 150 de astfel de pachete ajungând la Galați, restul la Bacău.

„La această oră, sunt în desfășurare acțiuni de intervenție în localitățile Pechea, Slobozia Conachi și Cuza Vodă, forțele MAI continuând acțiunile de sprijin a populației și degajare a apei din curțile și locuințele inundate, acționând cu peste 200 de pompieri, jandarmi și polițiști care au la dispoziție 97 de mijloace de intervenție'', adaugă MAI.

Forțele suplimentare relocate din  județele Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și București  acționează alături de autoritățile locale în localitățile cele mai afectate de inundațiile din ultimele zile. Astfel, în localitatea Pechea - o instalație de potabilizare a apei de la ISU București-Ilfov, 7 motopompe de la ISU Călărași și unitatea specială de la Ciolpani; în localitatea Cuza Vodă - 9 motopompe, 6 de la ISU Buzău și 3 de la ISU Ialomița; în localitatea Slobozia Conachi - 24 motopompe, din care 12 de la ISU București Ilfov, 6 de la ISU Bacău și 6 de la ISU Vaslui, precum și 2 stații de potabilizare a apei de la ISU Brăila și ISU Tulcea. 

Persoanele evacuate au început să revină la locuințe deoarece nivelul apelor este în scădere, se mai arată în comunicatul citat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii