Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, extrădat în România

ro

30 Mar, 2015 08:51 1514 Marime text
Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam a fost extrădat în România de autorităţile turce. El are de executat în România o pedeapsă de cinci ani de închisoare.
 
În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
 
Persoana în cauză a fost condamnată la data de 07.10.2014 de către magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cf.  art. 33 al. 2 lit. a din Legea 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului.
 
Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și a celorlalte agenții de aplicare a legii, cu competențe în domeniu. 

La data de 7 octombrie, fraţii lui Omar Hayssam, Mukhles şi Mahmoud au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru că în 2006 l-ar fi ajutat pe sirian să fugă din ţară, deşi ştiau că acesta este acuzat de terorism. Odată cu cei doi a fost condamnat la şapte ani de închisoare Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii