Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută alegerea României în Consiliul Executiv al OIAC

ro

20 Nov, 2018 15:20 862 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea României în Consiliul Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a Conferinţei Statelor Părţi care se desfăşoară la Haga în perioada 19-20 noiembrie 2018.

Mandatul României în Consiliul Executiv al OIAC va începe la 12 mai 2019 şi va dura pentru o perioadă de doi ani. Este pentru a cincea oară când România este aleasă în forul executiv al Organizaţiei, cel mai recent deţinând această poziţie în intervalul 2010-2012.

Mandatul la nivelul Consiliului Executiv al OIAC va constitui un nou prilej pentru România de a promova obiectivele Convenţiei privind interzicerea armelor chimice într-o perioadă deosebit de importantă pentru Organizaţie, marcată de numeroase provocări.

Statutul de membru în Consiliul Executiv va fi cu atât mai semnificativ cu cât, în prima parte a anului 2019, în calitate de deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, României îi va reveni rolul de a asigura, la Haga, coordonarea formatului statelor membre UE în relaţia cu OIAC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii