Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE România a preluat președinția rotativă a Comisiei Consultative "Cer Deschis"

ro

26 Sep, 2016 14:13 923 Marime text
România a preluat președinția rotativă a Comisiei Consultative "Cer Deschis" (OSCC), conducând, astăzi, prima reuniune din ciclul de patru ale actualei sesiuni, care se desfășoară la Viena, precizează Ministerul Afacerilor Externe.
 
Potrivit unui comunicat de presă, pe parcursul celor patru reuniuni vor fi analizate aspecte legate de implementarea Tratatului "Cer Deschis", precum respectarea dispozițiilor tratatului de către statele părți, rezolvarea unor ambiguități și discrepanțe de interpretare, aderarea unor noi state și revizuirea repartizării cotelor de zbor anuale.
 
"O altă preocupare de actualitate și de perspectivă la nivelul comisiei vizează modernizarea tratatului, în principal prin operaționalizarea și certificarea unor echipamente de observare digitale. Comisia Consultativă 'Cer Deschis' a fost stabilită în conformitate cu articolul X din tratat și se reunește, de regulă, lunar, la sediul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din Viena, prin reprezentanții naționali din cele 34 de state părți", precizează sursa citată.
 
Tratatul "Cer Deschis" a fost adoptat la 24 martie 1992.
 
România a ratificat tratatul în 1994.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii