Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE avertizeaza cetatenii romani sa evite deplasarea in zonele periculoase, de Sarbatorile de Paste

ro

28 Mar, 2010 17:46 858 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească în afara graniţelor României cu ocazia Sărbătorilor de Paşte să verifice înainte de a pleca, indiferent de destinaţia aleasă, condiţiile şi alertele de călătorie postate pe site-ul www.mae.ro, la rubrica „Sfaturi de călătorie".

"Recomandăm cu insistenţă cetăţenilor români să verifice valabilitatea documentelor de călătorie şi, dacă este cazul, a vizei de intrare obţinute. Cartea de identitate (pentru statele UE) sau paşaportul trebuie să fie valabile cel puţin 6 luni de la data prevăzută pentru intrare", se arată într-un comunicat al MAE.

MAE mai recomandă celor care doresc să plece în vacanţă în afara graniţelor să încheie o asigurare medicală şi de viaţă, dar şi o asigurare de călătorie valabilă pentru ţara în care urmează să se deplaseze.

Cei care călătoresc cu autoturismul personal trebuie să se asigure că toate documentele necesare sunt valabile şi trebuie să se asigure că deţinerea şi respectiv folosirea dispozitivelor anti-radar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara de destinaţie şi nici în ţările de tranzit.

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii