Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenţionare de călătorie în Grecia. Protest ale agricultorilor eleni

ro

23 Jan, 2017 22:19 1440 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Elenă asupra acțiunilor preliminare de protest ale asociațiilor agricultorilor greci, demarate la 23 ianuarie, prin blocarea DN Patra-Corint, în zona orașului Aigio, în nordul Peloponezului, de către zeci de tractoare și camioane, pe o durată de aproximativ o oră și treizeci de minute. La ora 14:00, drumul a fost deblocat.
 
Ulterior, fermierii și crescătorii de animale au blocat "Autostrada Ionia", în apropierea orașului Arta, pentru o durată nedeterminată. Circulația rutieră a fost deviată pe rute ocolitoare. Fermierii au organizat un alt blocaj în orașul Louros, din prefectura Preveza. Fermierii au ocupat, de asemenea, străzile din insulele Zakynthos, Chania, Veria și anumite zone din Grecia Centrală. În Veria, în nordul Greciei, fermierii au ocupat, cu vehiculele agricole, spațiul din fața primăriei, după care s-au deplasat spre o intersecție din Kouloura, cu obiectivul de a o bloca.
 
În același timp, fermierii din regiunea Ilia au comasat camioane și mașini agricole la intersecția Amaliada a DN Patra-Pyrgos, fără să blocheze încă drumul.
 
Sunt anunțate, în continuare, măsuri ample de protest și blocarea principalelor autostrăzi din Grecia, în special în regiunile Tesalia (Trikala, Karditsa), Macedonia Centrală, Peloponez (Ahaia), Epir, sudul insulei Creta și Grecia de Vest.
 
Fermierii din regiunile Tracia și Macedonia de Est nu s-au raliat, încă, la proteste.
 
Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Atena +306980833448.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.atena.mae.ro şi  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.


Sursa foto: Facebook MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii