Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE a pregătit echipe mobile pentru ajutarea românilor în pericol

ro

05 Oct, 2015 21:54 907 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a creat unităţi mobile consulare care sunt gata de plecare în trei ore în orice colț al lumii pentru a-i ajuta pe românii blocați în zone de conflict, în zone calamitate sau care sunt victime ale unor accidente.

Echipele mobile, formate din diplomați ai Ministerului, fac parte din Centrul Consular de Crize al MAE și au fost create, potrivit oficialilor ministerului, în urma înmulțirii situațiilor care au necesitat evacuarea unor cetățeni români. O mare problemă în caz de criză, o reprezintă lipsa documentelor de călătorie, așa încât, echipele mobile sunt dotate cu laptopuri care pot elibera documente de călătorie, imprimantă mobilă aparat foto, un dispozitiv de preluare a amprentelor şi unul de preluare a semnăturii electronic.
 
"Peste 10.000 de cetăţeni români se află în Siria, la ora actuală", a precizat Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular din cadrul MAE. Începând cu 2011, momentul declanşării conflictului militar din Siria, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat, prin mijloace proprii, un număr de aproximativ 700 de cetăţeni român, unii români au reuşit să se repatrieze în țară pe cont propriu.
 
Khaled Hendawi, liderul comunității siriene din România spune că, în ceea ce-i privește pe românii din Siria, problema nu este asistența consulară, ci faptul că odată ajunși în România, nimeni nu-i ajută.
 
România este printre puţinele state ale lumii care are ambasadă încă deschisă la Damasc şi operaţională. Aceasta este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo și a preluat protecţia şi asistenţa consulară în favoarea Franţei, Australiei, Canadei. De asemenea, Ambasada României protejează şi asistă cetăţenii Republicii Moldova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii